Portal GoTeam Alina Roibu

Deparazitare

Deși deparazitarea reprezintă de multe ori un subiect ignorat, sau prea puțin discutat, ea este adesea cheia redobândirii sănătății noastre.

De ce este deparazitarea atât de importantă?

Dacă am început de ceva timp un proces terapeutic și deja am abordat diverse metode, tehnici, remedii care însă nu au dat roade până în prezent, este util să avem în vedere și realizarea unei deparazitări a organismului. Se întâmplă frecvent să observăm că indiferent de eforturile noastre de a ne îmbunătăți starea de sănătate îmbinând dieta echilibrată, sportul și remediile naturale, cu toate acestea, nu se întâmplă mare lucru în direcția vindecării suferințelor noastre fizice.

În cazul acesta poate fi vorba despre existența unor paraziți interni (viermi sau paraziți intestinali) care pot rămâne neobsevați sau nedetectați mult timp pentru că pacienții nu prezintă semen evidente sau pur și simplu nu resimt prezența acestora în nici un fel.

De aceea este nevoie de deparazitări periodice.

Simptomele prezenței paraziților intestinali

Printre simptomele cele mai frecvent întâlite în cazul prezenței paraziților intestinali, amintim: dureri / crampe abdominale, greață și/sau gust amar, oboseală,  diaree, creșteri sau scăderi nemotivate în greutate, pofta de dulce, pofta de mâncare junk-food, mâncărimi și iritații, eczema și alte erupții pe piele, sensibilitate la alergii, oboseală după masa, dificultăți de somn, anemie, amețeală, modificări bruște ale dispoziții.

Deparazitarea este recomandată astfel ca o rutină anuală pentru a evita apariția următoarelor simptome, în special la copii:

  • malabsorbția nutrienților ducând la carențe si malnutriție
  • reducerea atenției și a capacității de concentrare a copilului
  • indispoziție si abseinteism școlar
  • scăderea imunității și predispoziție la infecții

Cum acționează paraziții?

Paraziții intestinali emană în organismul uman cantități mici de substanțe toxice, care se acumulează și la un moment dat pot crea simptome neplăcute. perturbând absorbția corectă a alimentelor și a substanțelor nutritive din acestea. De asemenea, alimentația necorespunzătoare nu va face decât să favorizeze prezența paraziților, și va îngreuna eliminarea lor.

Prin urmare, dacă suspectăm că avem paraziți intestinali, cu siguranță se impune schimbarea regimului alimentar în favoarea eliminării principalilor factori nocivi:

  • lactatele (deoarece acestea sunt generatoare de mucus, inclusiv la nivel intestinal; mucusul poate îngreuna acțiunea tratamentului și este mediul în care paraziții se dezvoltă)
  • zahărul (este una acidifiant puternic al organismului)
  • fainurile rafinate si amidonul
  • carnea (carnea este alimentul care se digeră cel mai greu și ajunge de multe ori in intestine în stadii de putrefacție, hrana preferată a paraziților intestinali)
  • produsele procesate
  • substantele chimice, aditivii si toate E-urile alimentare

E important să consumăm alimente cât mai naturale, și să ne hidratăm corespunzător. O remediere semnificativă a stării de sănătate poate fi realizată prin alcalinizarea organismului, ocazie cu care vom observa beneficiile multiple asupra sănătății.

De asemenea, este bine să menținem o igienă cât mai riguroasă pentru a favoriza eliminarea paraziților.

Se recomandă să realizăm cure de deparazitare toamna și primăvara, pentru a ajuta organismul să-și eficientizeze procesele și să asigure o stare de sănătate în armonie cu toate structurile noastre.

Tratamentele antiparazitare de sinteză sunt foarte agresive si pot avea efecte secundare neplăcute, fiind in primul rând toxice hepatic. Aveți libertatea de a alege înțelept o gamă variată de remedii naturale care acționează în profuzime, sunt extrem de eficiente, fără a leza însă organismul.