Skip to content
Home » Articole » Povestea mea

Povestea mea

Daca ar fi să mă Întrebi ce-mi place cel mai mult, marea sau muntele, apa sau pământul, primavara sau iarna, soarele sau luna, ți-as răspunde că toate la un loc!

Dar cel mai mult dintre toate iubesc și îmi place să fiu printre oameni.

E locul care îmi aduce bucurie, satisfacție și împlinire sufletească. Printre ei regăsesc adevarații mei prieteni, profesori și mentori.

Sunt oameni alături de care am parcurs distanțe mai mici sau distanțe mai mari, cu unii am călătorit către o anumită destinație, cu alții am străbătut poteci nebănuite în drumul către cunoaștere și descoperire a sinelui, a medicinii naturopate și a terapiilor alternative.

Au fost toate etape diferite de evoluție. S-au  completat reciproc și într-o sinergie continuă s-a creat astfel întregul, personalitatea mea ca om și terapeut cu dăruire.

În această călătorie a vieții, cu suișuri și coborâșuri, am descoperit adevărata mea pasiune.

Să cunosc din tainele medicinii naturiste și să devin un puternic susținător al medicinii energetice, al terapiilor alternative, al fitoterapiei, al suplimentelor nutritive și al remediilor care ajută corpul nu numai la nivel fizic dar și la nivel vibrațional și energetic.

Cum am ajuns să cunosc toate acestea și care a fost punctul de plecare în această frumoasă și lungă experiență?

Cum nimic nu este întâmplător în lumea aceasta și toate vin de la Divinitate cu un scop anume, adevărata mea călatorie spre calea cunoașterii medicinii naturopate a început acum 20 de ani când a aparut pe lume băiatul meu.

Micile și marile probleme de sănătate care au apărut  la o lună după naștere și multitudinea de investigații la medici specialiști de la care asteptăm mereu răspunsuri, se finalizau de fapt cu  prescriptii medicale diferite, medicamente diverse, creme cu corticoizi, siropuri cu antibiotice, toate într-un ritm susținut și fără nici un rezultat. Eram dezamăgită de faptul că mi se schimba mereu medicația cu scuza că medicamentul de dinainte nu era destul de eficient și o luam mereu de la capăt. Și primele luni de la naștere s-au petrecut prin clinici și spitale.

Nu reuseam sa inteleg de ce medicina alopata nu imi poate oferi nici un raspuns si nici o rezolvare. Era un cerc vicios in care ma invarteam tot timpul si ajungeam mereu in acelasi loc iar copilul meu, deja in cateva luni, era intoxicat cu medicamente.

Totuși, în tot acest parcurs simțeam că ar putea fi și alte soluții decât cele avute la îndemână până atunci.

Dar iată că, toate frământările, nemulțumirile, dezamăgirile mele au avut ecou în Univers și că răspuns la întrebările mele, am făcut cunoștință cu Homeopatia.

Prin această abordare și terapie într-un timp extrem de scurt am rezolvat toate problemele de sănătate cu care mă confruntasem până atunci. Am rămas uimită cât de simplu poate fi atunci când dai șansa organismului să se vindece, fără medicamente și tratamente invazive.

Atunci am făcut cunoștintă și cu remediile naturiste care au fost extrem de eficiente și au avut un rol important în susținerea procesului de vindecare.

Acesta a fost punctul în care am înțeles că abordarea alopată nu este întotdeauna soluția, că omul trebuie văzut ca un întreg iar vindecarea va veni atunci cand vom aborda organismul pe toate planurile, la nivel psiho emotional, energetic, vibrațional și mai apoi la nivel  fizic.

Abordarea homeopată este una diferită, unică și individuală. Pentru că suntem unici și fiecare dintre noi are bagajul  său informațional, cu emoții, traume, boli moștenite, tipare comportamentale diferite și este necesar să vedem ce anume din ființa noastră declanșează anumite manifestări care ne pot afecta câmpul energetic și care sunt acele cauze care determină apariția dezechilibrelor și mai tarziu a bolilor.

,,Întamplarea” a fost că am cunoscut un medic homeopat specialist în abordarea naturopată și holistică, datorită căruia am învățat  să deslușesc tainele  funcționării  corpului uman și în același timp, să înteleg cum ar trebui să ne raportăm la boală, cum să o înțelegem și ce avem de făcut dacă dorim într-adevar vindecarea.

Dar ce a fost mai frumos în toată această poveste este ca acel medic mi-a schimbat complet viața, am devenit adevarate prietene, că împreună am descoperit și alte forme de cunoaștere, care m-au ajutat să aprofundez  cât mai multe cunoștințe din domeniul medicinii naturiste și să practic terapiile alternative. Noțiuni pe care le-am asimilat și învățat într-un ritm firesc, plăcut și în același timp captivant. Acestea au reprezentat în final,  bazele către calea succesului meu ca om și formare ca terapeut holistic.

Am dat curs cunoașterii fitoterapiei, a terapiei florale Bach, a terapiei Bowen, inforenergeticii, biorezonanței, nutriției cu scopul de a completa modul de abordare la nivel holistic prin naturopatie, de tratare a cauzelor și nu a simptomelor, de a îmbina cât mai plăcut terapii care să se completeze reciproc și care să aducă armonie și echilibru în organism.

M-am regăsit în toate aceste terapii alternative, am rezonat și rezonez cu fiecare dintre ele iar rezultatele  care au venit pe parcursul anilor sunt cele care demonstrează că aceasta este abordarea corectă și drumul către vindecare.

Corpul are o inteligență aparte, este un mecanism complex și trebuie să învățăm să ascultăm toate semnalele pe care ni le oferă. Astfel prin terapii alternative și prin remedii energoinformationale naturale, din plante medicinale, fructe și vegetale, vom putea declașa cu siguranță acea capacitate a organismului de autovindecare, care există în fiecare dintre noi.

Sper că povestea mea să inspire pe toți cei care caută răspunsuri la problemele lor de sănătate pe care le pot găsi în medicina naturopată, cea care ne poate oferi soluția cea mai simplă: de a ne întoarce la natura, la bogăția și la resursele ei, cu energia și vibrația plantelor, de a descoperi soluții de vindecare în terapiile alternative, remediile naturiste, în diverse tehnici de respirație și echilibrare energetică, meditație și care toate la un loc, pot aduce pace și  echilibru interior.

Succesul vine odată cu nivelul de cunoaștere. Suntem creatorii propriei noastre realității.

Terapeut in medicina alternativa Alina Roibu

Consilier in dezvoltare personala